Pytania i odpowiedzi

Zbieramy Wasze pytania i tutaj na nie odpowiadamy

Czekamy na Wasze pytania. Będziemy starali umieszczać tutaj Wasze pytania i nasze odpowiedzi. Do usłyszenia 🙂

Chleb do paczkomatu

Rok 2020 pokazał jak ważne jest życie ludzkie a co za tym idzie długoterminowa inwestycja w zdrowie. Dlatego Więzienni Piekarze połączyli mistrzowskie motto “Niech cała Polska pachnie Chlebem”, szybko rozwijającą się technologią e-commerce oraz długą świeżość żytniego chleba na naturalnym zakwasie. Tak powstały Chlebopaki (Breadpacki) czyli idea zdrowego chleba żytniego odbieranego z paczkomatu.

Samo zdrowie w więziennych chlebach żytnich na naturalnym zakwasie

Chleb żytni z Więziennej Piekarni przygotowywany jest z naturalnego zakwasu, którego naturalna fermentacja usuwa liczne związki rakotwórcze a także wzmacnia system odpornościowy człowieka.

Chleby więzienne wyłącznie na naturalnym zakwasie

W Więziennej Piekarni wypiekane są chleby wyłącznie na naturalnym zakwasie. Choć w piekarni prowadzi się matkę żytnią, matkę pszenną i matkę sampszową to szczególną uwagę piekarze poświęcają chlebom z mąki żytniej jasnej T720 i z mąki razowej T2000. Chleby żytnie na zakwasie wyrabiane są z 100% zaczynu żytniego fermentowanego w formach ze szlachetnej stali kawasoodpornej

Koszyk
  • No products in the cart.
0