Chleby długofermetowane do Twojego paczkomatu
Ostatnie zamówienia na Europę wysyłamy 13 grudnia. Kolejne dopiero w nowym roku 2022
Zamówienia zbieramy NON-STOP 24/7. Wasze chlebki do ChleboPaków wypiekamy w nocy z niedzieli na poniedziałek i nad ranem wysyłamy. Chleby u Ciebie powinny być w okolicach środy. W ciągu 72 godzin są już u Was. Zamówienia realizujemy po kolei.
Rok 2020 pokazał jak ważne jest życie ludzkie a co za tym idzie długoterminowa inwestycja w zdrowie. Dlatego Więzienni Piekarze połączyli mistrzowskie motto “Niech cała Polska pachnie Chlebem”, szybko rozwijającą się technologią e-commerce oraz długą świeżość żytniego chleba na naturalnym zakwasie. Tak powstały Chlebopaki (Breadpacki) czyli idea zdrowego chleba żytniego odbieranego z paczkomatu.
Chleb żytni z Więziennej Piekarni przygotowywany jest z naturalnego zakwasu, którego naturalna fermentacja usuwa liczne związki rakotwórcze a także wzmacnia system odpornościowy człowieka.
W Więziennej Piekarni wypiekane są chleby wyłącznie na naturalnym zakwasie. Choć w piekarni prowadzi się matkę żytnią, matkę pszenną i matkę sampszową to szczególną uwagę piekarze poświęcają chlebom z mąki żytniej jasnej T720 i z mąki razowej T2000. Chleby żytnie na zakwasie wyrabiane są z 100% zaczynu żytniego fermentowanego w formach ze szlachetnej stali kawasoodpornej
Wybierz ChleboPak i zamów go do Twojego paczkomatu
Czyste żyto 100% XL (c1)
Ziarnisty żytni 100% z czarnuszką XL (c1)
Więzienny żytni 100% razowy XL (c1)
Czyste żyto 100% XL (c2)
Żurawina żytnia 100% XL (c2)
Więzienny żytni 100% razowy XL (c2)
Czyste żyto 100% XL (c3)
Żurawina żytnia 100% XL (c3)
Ziarnisty żytni 100% z czarnuszką XL (c3)
Więzienny żytni 100% razowy M (c4)
Czyste żyto 100% M (c4)
Żurawina żytnia 100% XL (c4)
Ziarnisty żytni 100% z czarnuszką XL (c4)
Więzienny żytni 100% razowy M (c5)
Czyste żyto 100% M (c5)
Czyste żyto 100% XL (c5)
Ziarnisty żytni 100% z czarnuszką XL (c5)
Więzienny żytni 100% razowy M (c6)
Czyste żyto 100% M (c6)
Żurawina żytnia 100% M (c6)
Ziarnisty żytni 100% z czarnuszką M (c6)
Ziarnisty żytni 100% z czarnuszką XL (c6)
Więzienny żytni 100% razowy XL (c9)
Więzienny żytni 100% razowy XL (c9)
Więzienny żytni 100% razowy XL (c9)
Więzienny żytni 100% razowy XL (c10)
Więzienny żytni 100% razowy M (c10)
Więzienny żytni 100% razowy M (c10)
Więzienny żytni 100% razowy M (c10)
Więzienny żytni 100% razowy M (c10)
130 letnie Więzienie pachnące czarnym chlebem
Piekarnia Więzienna jest umiejscowiona w budynku byłego więzienia pruskiego wybudowanego w 1887 roku, które pełniło rolę więzienia do marca 2018 roku. Do zakończenia II Wojny Światowej właścicielem gruntów było państwo niemieckie a od 1 października 1947 roku więzienie formalnie funkcjonowało jako więzienie karno – śledcze.
Więzienna piekarnia pierwszy chleb na zakwasie wypiekła 15 marca 2020 roku w dniu Świętego Klemensa patrona piekarzy. Stało się to po wielu miesiącach zmiany funkcji kuchni więziennej na piekarnię. Piekarnię Więzienną prowadzi przedsiębiorstwo społeczne zatrudniające osoby niepełnosprawne a także osoby potrzebujące pomocy. Przedsiębiorstwo społeczne to Spółdzielnia Socjalna Dobra Ekonomia, które działa pod okiem piekarza, dyplomowanego mistrza Artura Chlebka Ziemackiego.
Telefon
502 245 701 – Artur
500 100 792 – Anna
Adres Piekarni
Więzienna Piekarnia
ul. Warszawska 5
11-200 Bartoszyce
Warmia i Mazury, Polska
Copyright © 2021 Piekarnia Więzienna, Wszelkie prawa zastrzeżone. by gotoweb.pl